Thursday, 12 January 2017

Kenali Jenis & Punca Jeragat bagi Menghapuskan Tompok Hitam dari Wajah


Terdapat 2 jenis jeragat


  1. Jeragat SUNSPOTS iaitu berpunca dari sinaran UV (luaran).
Ianya boleh dielak dengan pelindung produk yang mengandungi  SPF yang rendah. Tetapi apabila jeragat sunspots ni telah tumbuh  ianya tidak boleh di atasi dengan SPF sahaja. Ianya akan terus bertambah gelap dan mungkin bertambah banyak.

  1. Jeragat PIGMENTATION  iaitu berpunca dari  toksik (dalaman).
Jeragat jenis ini boleh dielakkan dengan pemakanan yang sihat, dengan melebihkan makanan sayuran dan buahan. kerana ianya sumber antioksida. Sumber antiosida mampu menjaga sel dari rosak sehingga menyebabkan jeragat. Namun adakah apa yang anda ambil mencukupi bagi keperluan sebenar tubuh?  

Oleh hal demikian supplemen tambahan seperti vitamin c, b, a dan e sanggat membantu anda untuk bebas pigmentasi ini. 

Dengan vitamin shaklee 2 jenis jeragat ini boleh dihilangkan


Dengan 2 vitamin paling basic untuk jeragat iaitu Vitamin C dan GLA. Untuk lebih cepat tambahan supplemen seperti VIVIX dan Kolagen bagi membaiki keseluruhan kerosakan luar dan dalam kulit dengan lebih cepat.

Apakah fungsi vitamin shaklee untuk hapuskan Jeragat ini?


1. VIVIX : ianya mengandungi 10 kali ganda resveratrol iaitu sejenis antioksida, antioksida ini mampu membantu sel dari rosak.

Kemampuan resveratrol ini mampu membaiki sel sehingga sel yang menyebabkan kulit muka anda yang kelihatan tua itu, dan apabila diamalkan pasti anda kelihatan 25tahun lebih muda kerana sel lebih sihat dan bertenaga.

 2. Vitamin C: Vitamin c ini fungsinya adalah membantu pembentukan kolagen di bawah kulit. Jadi kulit anda akan kelihatan lebih anjal dan sihat. malah Kulit lebih sekata dengan mengamalkan vitamin c shaklee ini.


3. GLA Complex Shaklee merupakan kombinasi minyak borage yang mengandungi asid gamma linolenik (GLA), asid linolenik (LA), minyak bunga matahari dan vitamin E, gabungan kandungan ini mampu menyadikan kulit anda seimbang iaitu tidak terlalu kering dan berminyak.

GLA ini sesuai bagi lelaki dan wanita. Kelebihan yang menariknya. Kulit anda tidak kering dan kasar. Malah cerah sekata terutama pada wajah anda. 

Berkesan ke vitamin shaklee untuk hapuskan jeragat?
Dapatkan Sekarang Set Jeragat & Kulit Sihat Dari Saya 
 Pengedar Shaklee di Seluruh Malaysia
012 -780 5727
Seri Nian
COD: Shaklee Bandar Enstek, Sendayan, Mercato

No comments:

Post a Comment