Thursday, 12 January 2017

Cara Hilangkan Jeragat Degil Dengan Makanan Sumber Antioksida yang Tinggi

Bila jeragat mula tumbuh. Pasti pelbagai produk yang anda ingin cuba bagi menghilangkan jeragat. Ada yang guna produk tetapi kulit semakin teruk kulitnya seperti terbakar. Ada yang nampak tompok hitam semakin pudar namun apabila tidak menggunakan produk tersebut muka menjadi lebih teruk.

Tetapi hasil membanggakan dari pemakanan supplemen yang mana membaiki sel dari dalam kulit, lebih selamat dan kekal lebih lama malah tiada kesan sampingan.

Kaedah menempek makekup cover jeragat ni pun kira mungkin selamat dan cantik tapi jeragat itu mungkin hilang atau makin kelamaan makin hitam pulak.  

Bagaimana Jeragat boleh di atasi dengan makanan tinggi antioksida? 

Anda lihat buah yang yang mempunyai kulit yang tinggi antioksida, walau tiada memiliki kulit yang tebal tetapi permukaannya sangat licin. Bayangkan juga kulit muka kita juga akan jadi begitu jika sel-sel kulit kita yang mengambil cukup sumber antioksida pasti licin dan menarik seperti buahan tadi.

Persoalan: Saya cuba mengambil hari-hari buah oren tetapi kulit tidak seperti diinginkan? 

Sebiji pil vitamin c shaklee ini bersamaan hampir 7biji lebih buah oren. Bayangkan jika anda mengambil hampir 8biji buah oren setiap hari. Anda menghabiskan RM5-7 setiap hari berbanding RM 0.50 sebiji pil vitamin c shaklee. Kedua, pastinya anda mengalami cirit birit kerana asid buah limau terlalu banyak dalam badan, bukan?

Tetapi vitamin C shaklee berasaskan abstrak buah jagung. Kerana vitamin C dari jagung tidak membuatkan anda sakit perut dan lebih stabil. Ketiga, Vitamin C tidak kekal lama dalam badan, belum sempat anda hendak baiki kulit rosak, ianya telah hilang dari badan melalui air kencing dan lain-lain.

Vitamin C shaklee mempunyai sistem sustained release yang mane pelepasan 100mg denan anggaran setiap jam. Antara 3-5jam dalam badan berbanding vitamin c di pasaran. Maka vitamin c shaklee ini sangat stabil dan seiring dengan keperluan kita seharian.


Boleh hilang jeragat dengan mudah hanya amalkan salah satu set ini.  

Set Premium : VIVIX + COLAGEN 

DI Amerika Syarikat, mereka tidak teruja dengan kolagen, Mereka melihat nilai Resveratrol, sejenis ekstrak anti-oksidan semulajadi dari buah- buahan yang jauh lebih hebat dari kolagen. Jadi nak cepat pulih dari jeragat perlu makanan yang tinggi antioksida ataupun pilihan tepat iaitu resveratrol.
 
Resvestrol dalam vivix merupakan antioksidan yang sangat bagus untuk menghalang kerosakan sel, radikal bebas dan untuk penjanaan semula sel. Sel yang rosak menyebabkan muka kita tidak berseri dan kelihatan tua. Bila sel baik, kulit pun nampak tegang dan licin. Vivix mengandungi 10 kali ganda lebih antioksidan berbanding Resveratrol. Kesannya adalah paling hebat untuk kecantikan kulit.Vivix mengatasi jeragat dengan:
1. Mengatasi punca utama jeragat seperti hormon, keturunan dan kekurangan kolagen.
2. Memudarkan dan menghilangkan jeragat dengan cepat dan selamat.
3. Mencerahkan jeragat.
4. Memberikan tona kulit yang sekata.
5. Menegang dan melicinkan kulit.
6. Melindungi kulit dari bintik jeragat dan masalah kulit lain.  

Macamana kita hendak tahu kulit cukup kolagen atau tidak?

Kolagen : Kulit yang kurang kolagen adalah kulit yang lemah dan sangat mudah untuk jeragat dan jerawat naik.

Set Mini : GLA + Vitamin C 

Sebab gabungan vitamin di dalamnya akan fokus punca jeragat dari dalam dan luar.


Dalam Set Mini Jeragat ni, ada vitamin C dan GLA complex.

Vitamin C mampu mencerahkan jeragat, pengambilan vitamin C yang berterusan telah dibuktikan akan mencerahkan kulit , melambatkan penuaan dan menyekat pembentukan jeragat.

GLA pula berfungsi mengawal paras hormon estrogen dan testosteron. Ingat tadi kan, masalah jeragat adalah disebabkan ketidakseimbangan hormon, jadi bila hormon stabil masalah jerawat yang menjadi punca utama jeragat akan dapat diatasi Ia mempercepatkan proses hilangkan jeragatt. Sel itu akan diganti dengan sel baru.

 Fungsi Set Mini Jeragat adalah; 
• Menstabilkan hormon punca jeragat
• Menjadikan kulit lebih tahan lasak
• Menegang dan melembapkan kulit
• Menghalang jeragat baru dari tumbuh
• Melindungi kulit dari sinaran UV
• Memudarkan parut jeragat
• Meningkat kolagen kulit

Berkesan Ke Set Shaklee ini?


produk krim jeragat shaklee

Dapatkan Sekarang Set Jeragat & Kulit Sihat Dari Saya
 Pengedar Shaklee di Seluruh Malaysia
012 -780 5727
Seri Nian
COD: Shaklee Bandar Enstek, Klia, Sendayan, Mercato

No comments:

Post a Comment